Sobre Kumon

El mètode Kumon d’aprenentatge va néixer al Japó l’any 1954 sota el guiatge de Toru Kumon, pare i professor qualificat. Avui, continuem essent fidels als principis que va definir el fundador.

Creiem que els infants posseeixen un potencial molt gran per descobrir i que, per mitjà de l’adquisició d’habilitats d’estudi sòlides per a infants, poden conèixer l’èxit acadèmic complet. Per tant, creiem que l’educació s’ha de centrar a reportar el màxim benefici a llarg termini a cada infant. Tots els professors de Kumon són persones competents i compromeses, abocades a l’ensenyament i que posseeixen un profund desig de veure progressar els infants.

Kumon Institut d’Educació es va fundar l’any 1958. Des de fa més de 50 anys, el nostre mètode únic d’ensenyament ajuda infants de tot el món a destacar en l’àmbit acadèmic, a sentir passió per aprendre a estudiar d’una manera autònoma i així aconseguir un aprenentatge tant escolar com per al dia a dia i poder superar-se a si mateixos.

Per a Kumon cada infant és important i posa a les seves mans les oportunitats per tenir èxit en una societat cada cop més globalitzada.

Els nostres orígens

L’amor d’un pare pel seu fill va donar lloc al naixement del mètode d’aprenentatge Kumon

Tot va començar el 1954, quan una mare va trobar una prova de matemàtiques a la butxaca del seu fill. El nen era Takeshi Kumon, que llavors cursava segon de primària. En veure que els resultats d’aquella prova no eren tan bons com solien ser, la mare va parlar amb el seu marit sobre el que havien de fer. El seu marit era Toru Kumon, que en aquella època treballava de professor de matemàtiques en un institut. Per tractar de mitigar les preocupacions de la seva dona, Toru va començar a elaborar fulls d’estudi de matemàtiques per al seu fill Takeshi.

Toru Kumon creia que el treball d’un educador és fomentar en els infants una mentalitat autodidacta. Per aquesta raó, va anar creant els materials a base de prova i error fins a aconseguir que el seu fill Takeshi pogués treballar amb comoditat i desenvolupar gradualment les seves habilitats. Per la seva experiència de professor d’institut, Toru Kumon sabia que molts estudiants tenien problemes amb les matemàtiques perquè no tenien la suficient capacitat de càlcul. Així doncs, es va centrar a fer que Takeshi desenvolupés aquesta capacitat i va dissenyar materials perquè el seu fill pogués aprendre tot sol. Per les seves pròpies experiències educatives, Toru Kumon era conscient que els alumnes només poden adquirir una veritable capacitat acadèmica si fan progressos tots sols.

Toru Kumon va escriure exercicis d’operacions en fulls volants per a Takeshi, i els materials que va dissenyar a partir del 1955 van servir de prototip per als fulls d’estudi actuals de Kumon. Takeshi va desenvolupar ràpidament la seva capacitat estudiant durant mitja hora cada dia els materials que havia creat el seu pare. Gràcies a això, va aconseguir assolir el nivell de càlcul diferencial i integral quan li faltaven tan sols uns mesos per començar el sisè curs de primària. Després del seu èxit amb Takeshi, Toru Kumon va rebre alguns infants del barri perquè estudiessin a casa seva i els va orientar d’una manera similar a la que havia emprat amb Takeshi.

Com a resultat d’això, tots van millorar notablement la seva capacitat acadèmica. En veure-ho, Toru Kumon es va plantejar desenvolupar el potencial de tants infants com fos possible amb el seu mètode d’aprenentatge. Així doncs, el 1958, va decidir obrir una oficina a Osaka i crear centres de matemàtiques. Des d’aquell any, el nombre d’alumnes de Kumon va començar a augmentar sense parar. Toru Kumon va fixar com a meta que els alumnes assolissin el nivell de secundària mitjançant un aprenentatge autodidacte. El seu objectiu era desenvolupar la seva capacitat al màxim fent possible que cadascú estudiés en el seu punt ideal.